TR EN

Dünya'nın dördüncü en büyük asma köprüsünde de Siemens imzası var

İzmit Körfezi’nde bulunan, Osman Gazi Köprüsü’nün trafik kontrol sistemleri ve elektrik, elektromekanik sistemlerinin geliştirilmesi, montajı ve devreye alınması işini de Siemens Türkiye gerçekleştirdi.

İzmit Körfezi’nde bulunan, İstanbul ve İzmir’i birbirine bağlayacak büyük otoyol projesinin bir parçası olan, günde 40.000 aracı taşıma taşıyabilecek kapasiteye sahip Osman Gazi Köprüsü’nün trafik kontrol sistemleri ve elektrik, elektromekanik sistemlerinin geliştirilmesi, montajı ve devreye alınması işini de Siemens Türkiye gerçekleştirdi. Siemens, köprüyü, aşırı sarsıntı, yangın vb. olağan dışı durumları haber veren 390’a yakın sensörle donattı. Sensörler ve kulelerde bulunan CCTV kamera sistemleri, uzaktan da verimli bir kontrol yapılmasını olanaklı kılıyor. Kurulan yüksek basınçlı yangın söndürme sistemleri de trafo birimlerindeki herhangi bir yangına otomatik müdahaleyi sağlıyor.

Köprüdeki değişimler ve potansiyel hasarlar da anında sensörler tarafından tespit ediliyor, örneğin çelik yapıdaki korozyon sürekli kontrol ediliyor. Köprünün iç odalarında, kulelerinde, tabliyelerinde ayrıca kılıflı askı kablolarında bulunan özel bir sistem, çeliği paslanmaktan korumak için havadaki nemi kontrol ediyor ve yüzde 40'ın altında kalmasını sağlayacak şekilde düzenliyor.